Спускането на легендарната писта "Щрайф" в австрийския зимен курорт Кицбюел от календара за Световната купа по ски-алпийски дисциплини не е размина и тази година без ужасяващи падания. Американецът Райън Кохран-Сийгъл се заби в предпазните мрежи и бе откаран с хеликоптер в болница.

По-късно с №17 по пистата потегли швейцарецът Урс Криенбюъл, който при скорост от 140 км/час загуби баланс на последния скок и падна много тежко точно пред финалната линия. Тялото му няколко пъти се превъртя неконтролирано по замръзналата писта и той остана дълго време неподвижен, след което също бе отведен с хеликоптер.

Ските на швейцареца са брутално потрошени, а според първоначалните информации, заради удари в главата, той все още не може да говори.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Инче друг швейцарец Беат Фойц спечели спускането в Кицбюел. 33-годишният световен шампион в дисциплината за 2017 година, постигна 14-а победа в кариерата си и първа за сезона. За него това бе и първи успех на легендарната писта "Щрайф", като той измина трасето за 1:53.77 минути. Втори на 0.16 секунди остана представителят на домакините от Австрия Матиас Майер, а трети на 0.56 секунди финишира италианецът Доминик Парис.

В класирането за Световната купа води французинът Алекси Пентюро със 778 точки, следван от пропускащия остатъка от сезона заради контузия Александър Оомод Килде от Норвегия с 560 точки и швейцареца Марко Одермат с 501 точки.

За Малката световна купа в спускането лидер е Матиас Майер с 238 точки, следван от Фойц с 226 точки и Килде със 190 точки.

.