Европейската полиция, която разследва предполагаема употреба на допинг от колоездачния тим на Бахрейн Викториъс, е иззела повече от 450 капсули с неидентифицирани субстанции от къща в Словения, по време на акцията , съобщиха от европейската агенция Eurojust.

Домовете на колоездачите и служители на отбора са били претърсени, след като по-рано тази седмица това се случи и с хотела на тима в Копенхаген, в навечерието на Обиколката на Франция, която стартира вчера.

В изявление от Европейската агенция за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие (Eurojust) се казва, че са били претърсени общо 14 различни локации в 6 държави, а трима души са били разпитани.

Съобщава се, че в имота в Словения са открити 412 капсули с неопределено кафяво съдържание и 67 капсули с неопределено бяло съдържание. Иззет е и мобилен телефон.

От имоти в Белгия, Италия и Полша също са иззети вещества, както и компютри, телефони и други електронни устройства. Полицията е претърсила и помещения в Испания, като и там са открити потенциални доказателства.

Разследването започна през месец май и се води от прокуратурата в Марсилия, Франция. От агенция Eurojust заявиха, че целта са предполагаеми допинг нарушения, включващи международен колоездачен отбор. Тимът на Бахрейн Викториъс е спонсориран от правителството на Бахрейн бе проверяван и по време на миналогодишното издание на Тур дьо Франс.