Полицията извърши проверка след разкритието на БЛИЦ за глобения лекоатлет Иван Андреев. Шампионът на България на 5000 метра при юношите до 20 години разказа на 5 април пред медията ни за премеждията със служителите на реда. Случката се разиграва близо до дома му в Горни Богров - родното село и на легендарната Йорданка Донкова.

Андреев в момента се подготвя за няколко важни състезания. Тича по пътя, защото няма къде другаде. Неочаквано за самия него, той бил глобен по време на поредната си тренировка. Пътни полицаи го спират за проверка в Горни Богров и му казват, че не може да бяга по пътното платно, защото това е предпоставка за катастрофа. Пишат му и фиш.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

От полицията са категорични, че Aндреев е бягал по оживен републикански път с гръб към идващите от неговата посока и е създавал предпоставки за ПТП. Националът ни по лека атлетика недоумява защо е бил глобен по друг член от Закона.

От полицията уточниха пред NOVA, че Андреев е бил санкциониран по член от Закона, който се доближава най-много по смисъл до извършеното от талантливия спортист нарушение.

В рубриката „Пълен абсурд” в „Здравей, България” излъчиха репортаж за случая: