Зимните олимпийски игри в Пьончан (9-25 февруари) ще поставят рекорд по участници в състезанията. Организационният комитет обяви, че в стартовете ще участват 2925 спортисти от 92 държави. Преди четири години в Сочи имаше 2858 атлети от 88 страни.

Най-голямата олимпийска делегация от спортисти ще има САЩ – 242 човека. На второ място е Канада с 226. Домакинът Южна Корея ще бъде представен от 144 спортисти, които ще участват в 15 дисциплини.

КНДР, който получи изключителна покана за Пьончан 2018, ще бъде представен от 22 спортисти, от тях 12 са част от обединения корейски женски отбор по хокей на лед. За първи път на зимни олимпийски игри ще участват Малайзия, Сингапур, Еквадор, Еритрея, Нигерия и Косово.

В Пьончан ще бъдат раздадени 102 комплекта медали. В програмата са добавени шест нови дисциплини – биг еър (мъже и жени сноуборд), масов старт на кънки-бягане (мъже и жени), двоен микст (кърлинг) и отборно състезание (алпийски ски). От представените в Сочи спортове пък отпада паралелния слалом в сноуборда за мъже и жени.