Първите китайски спортисти, които пристигнаха в Япония, за да се участват на олимпийските игри, изразиха опасения относно недостатъчните мерки за COVID-19 в хотела им.

Ръководителят на китайската ветроходна асоциация Джан Сяодун заяви, че спортистите се смесват с местните жители и туристите в своите квартири в Еношима, което той определя като "скрита опасност".

„Въпреки че отборите от различни държави са разположени на отделни етажи, местните туристи все още се смесват с олимпийски спортисти във фоайето и ресторанта“, каза Джанг.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Това може да увеличи потенциалните рискове от инфекции с COVID-19. Консултираме се с Организационния комитет по този въпрос", обясни той.
Всички съоръжения за настаняване на участници в Токио 2020 са длъжни да прилагат ограниченията на COVID-19, за да намалят риска от разпространение на вируса.

Мерките включват забрана на спортистите да посещават туристически райони като барове и ресторанти, както и нареждането им да пристигат не по-рано от пет дни преди събитието и да напускат не по-късно от два дни след това.

Казано е на спортистите и служителите да ограничат контактите си с други хора, включително сънародниците си в други спортове.