Намиращата се в отлична форма българска звезда в скока на височина Мирела Демирева ще участва в поредното издание на Диамантената лига. В събота от 21:00 часа най-добрите атлети в света ще си дадат среща в столицата на Франция Париж, като турнирът ще се предава пряко по MAX Sport 2.

На надпреварата в Диамантената лига в Стокхолм сребърната ни медалистка от олимпиадата в Рио де Жанейро постави своя личен рекорд от 200 см, но и това не й помогна да се пребори за първото място с Мария Ласицкене. Рускинята неизбежно печели всички състезание през сезона в Лигата, докато българката пък винаги е нейна подгласничка.

Освен битката Демирева – Ласицкене, вниманието приковават и състезанията в тройния скок при дамите, където една срещу друга ще се изправят колумбийката Катерин Ибаргуен срещу американката Тори Франклин, както и сектора за овчарски скок при мъжете, където с интерес ще се следят изявите на шведското дете-чудо Арманд Дуплантис.

Този уикенд волейболната Лига на нациите при дамите ще определи своя нов шампион. Шестте най-силни отбора в света: САЩ, Китай, Турция, Сърбия, Холандия и Бразилия влязоха в решителната битка в Нянджин, Китай, която ще определи медалистите този уикенд.

Полуфиналните двубои са в събота от 10:00 и 14:45 часа, а неделя е денят, в който ще се разпределят и отличията. Малкият финал на Лигата на нациите при дамите е от 10:00 часа, а битката за златото – в 14:00 часа. Развръзката може да се проследи пряко по MAX Sport 2.

Само преди броени дни пък стана ясно, че от следващия сезон и българският женски национален отбор ще е част от Лигата на нациите. Нашите момичета спечелиха финалния турнир на Златната лига в Перу след победа с 3:1 гейма в решителния мач срещу Колумбия и от догодина отново ще мерят сили с най-добрите в света.

В събота от 17:00 часа феновете на тениса ще могат да проследят и битката за титлата на ATP 250 турнира в Ийстбърн. След отпадането на фаворитите Анди Мъри, Кайл Едмънд, Денис Шаповалов и Диего Шварцман вратата е широко отворена за успех на Марко Чекинато, Лукаш Лацко, Миша Зверев или Михаил Кукушкин. Развръзката на турнира в Ийстбърн ще се излъчва на живо по MAX Sport 1.