ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Популярен порносайт предложи на 19-годишния американски шахматист Ханс Нийман 1 милион долара, за да изиграе той партия чисто гол и тя да бъде предавана на живо, съобщава британският таблоид „Дейли Стар“.

Офертата идва след невиждания скандал в шахмата заради обвинения към американеца, че мами на дъската в партиите си с помощ от изкуствен интелект чрез... анални топчета. Според редица специалисти така Нийман победил световния шампион Магнус Карлсен в началото на септември, прекъсвайки серията на норвежеца от 53 партии без загуба.

С предложението си от порносайта искали да помогнат на Нийман да докаже, че не използва непозволени методи, за да мести фигурите и да печели.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Жалко е, че шахматната общност ви подозира за потенциална измама. Съгласете се с нашето предложение и докажете на всички, че сте прав“, написали от сайта, който се хвали, че има 400 милиона гледания месечно и с евентуална гола партия цели да привлече огромен интерес.

Световният шампион Магнус Карлсен не е отправял публични обвинения за използване на анални топки, но на два пъти даде да се разбере, че нещо не е наред. Първо норвежецът се оттегли от турнира „Синкфийлд къп“ в Сейнт Луис и сподели в Туитър изказване на известния футболен треньор Жозе Моуриньо: „Няма да говоря, защото когато говоря, имам проблеми“. През настоящата седмица пък норвежецът демонстративно загуби от Нийман в онлайн турнира   Generations Cup. Световният шампион изигра първия ход с черните фигури, изключи камерата си и напусна партията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК