2 август се оказа хубав и щастлив ден за Цветелина Стоянова и всички нейни близки, роднини и почитатели. Както БЛИЦ първи писа точно на 22 юли грацията ще бъде изписана от реанимацията, след като се възстановява. Днес това вече е факт. Цвети е настанена в неврохирургията, съобщиха от Пирогов. Припомняме, че на 14 юни Стоянова направи опит за самоубийство, скачайки от шестия етаж на блок в "Надежда".

Хубавата новина идва днес, когато гимнастичките заминават за Олимпиадата в Рио де Жанейро. Ансамбълът и индивидуалните ни състезателки Невяна Владинова и Катрин Тасева тръгват днес в 17:00 часа. Планирана е кратка церемония по изпращането им на Терминал 2.

Ето съобщението от Пирогов:

Днес 21-годишната гимнастичка ще бъде преместена от Централна реанимация в Неврохирургията на спешната университетска болница. Припомням, пациентката беше приета по спешност в „Пирогов” на 14 юни 2016 г, след като екип на Спешна помощ я докара с политравма.

При постъпването в Спешното на университетската болница „Пирогов”, дежурният шеф екип д-р Илиев от Първа хирургична клиника я оперира по спешност заради роптура на далака, в резултат на която имаше сериозен кръвоизлив. След интервенцията 21-годишната пациентка беше настанена в Централна реанимация. По време на престоя й лекарите я лекуваха по най-съвременните стандарти на медицината.

Наложи се да й бъде извършена операция на гръбнака. Екипът на проф. Габровски извърши голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака с притискане на нервните структури. Операцията беще успешна и пациентката се възстановява успешно. Днес я преместваме в Клиниката по неврохирургия, където ще продължат лечението и рехабилитацията й.

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори и възстанови. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА