ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Комисията по етика на Международния олимпийски комитет няма причина да налага санкции срещу члена на организацията Елена Исинбаева, съобщиха за ТАСС от пресслужбата на МОК.

"Както в случая със спортистите, статутът на членовете на МОК се преценява от 24 февруари 2022 година. Комисията по етика счита, че през този период г-жа Исинбаева не е имала договорни връзки с руските въоръжени сили или служби за сигурност и не подкрепя военната операция срещу Украйна", се казва в изявление на централата.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В понеделник Исинбаева съобщи в социалните мрежи, че ще поднови работата си в Комисията на спортистите на МОК през септември 2023-а, тъй като организацията няма причина да я отстрани от задълженията й. Тя отбеляза, че по време на спортната си кариера никога не е била в руските въоръжени сили и нарече званието майор, което получи за представянето си в ЦСКА, "формалност".

41-годишната Исинбаева е двукратна олимпийска шампионка на овчарски скок от Атина 2004 и Пекин 2008. На Олимпиадата с Лондон 2012 тя спечели бронзов медал. Исинбаева е трикратна световна шампионка на открито и четирикратна в зала. Тя беше избрана в Комисията на спортистите на МОК през август 2016-а с осемгодишен мандат.

Наскоро медиите в Испания обявиха, че Елена Исинбаева се е изнесла да живее в Тенерифе заедно с цялото си семейство. Въпреки че и съпругът й е бивш лекоатлет – състезателят на копие Никита Петинов, 9-годишната им дъщеря Ева, тренира активно тенис. Малката бе в Академията на Патрик Муратоглу в Монако и вече има зад гърба си две титли от турнири на Канарските острови – в Тенерифе и Гранд Канария.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!