Вилфред Хапио стана шампион на Франция в бягането на 400 метра с препятствия, въпреки че бе нападнат само 20 минути преди старта на държавното първенство по лека атлетика, съобщава RMC Sport

Според изданието Хапио е повръщал кръв след инцидента, но организаторите на състезанието му позволяват да стартира и той завършва първи с личен рекорд от 48,58 секунди.

Заради инцидента 23-годишният спортист тича с импровизирана превръзка на лицето. Той е бил нападнат в Кан, след като неизвестен мъж нахлул на пистата и му е нанесъл няколко удара в лицето. Само намесата на треньорът Оливие Валейс е спряла побоя.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

“Не искам да се спирам на този инцидент. Ще го оставим на компетентните хора. Физически всичко е наред“, казва Хапио след бягането.

„По време на загрявката някой скочи и го удари. Мъж дойде от нищото и го попита дали наистина е той. След положителния отговор се хвърли върху него. Успях да го хвана. Беше 20 минути преди състезанието. В шок сме, момчето е арестувано, Вилфред е добре“, каза треньорът му.

След успеха си французинът си спечели правото да участва на световното първенство по лека атлетика през юли в Орегон.