Турнирът „Спортът достъпен за всички деца” е част от Националната кампания “Аз обичам спорта”

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще награди участниците в зоналния турнир „Спортът достъпен за всички деца”, който се провежда под егидата на Националната кампания на МФВС и БСТ “Аз обичам спорта”.

Състезанията започват в Русе на 28 май /петък/ от 9 часа на спортен комплекс “Ялта”, а церемонията по награждаването е предвидена за 13,30 часа.

Организатор на турнира е Българската спортна федерация за деца, лишени от родителска грижа. С нейно съдействие в кампанията “Аз обичам спорта” се включват 200 деца от осем дома, които ще се състезават в спортовете футбол, лека атлетика, бадминтон, тенис на маса и баскетбол.

Пресконференция по повод турнира „Искам да бъда”

Министерството на физическото възпитание и спорта ви кани на пресконференция на 28 май 2010 г. /петък/ от 10:00 часа, в залата на V етаж в сградата на МФВС, на която ще бъде представена програмата на футболния турнир „Искам да бъда” за деца на 14-15 години.

Той е част от инициативите по повод Десетилетието на ромското включване(2005-2015 година) и от Националната кампания на МФВС и БСТ „Аз обичам спорта”.Основна стратегическа цел на програмата е създаване на условия за равноправно интегриране на ромите в обществения, политическия и спортния живот на страната чрез предоставяне на равни възможности, участие във всички обществени сфери и подобряване качеството на живот при спазване на принципите на равнопоставеност и недискриминация. Турнирът „Искам да бъда” се организира за седми пореден път.

Наши партньори са Българският футболен съюз, Институт „Отворено общество”, „Балканика Холдинг Груп” АД и община Свиленград. На пресконференцията ще присъстват министърът на физическото възпитание и спорта г-н Свилен Нейков, инж. Георги Манолов - кмет на Свиленград, г-н Георги Стойчев - изпълнителен директор на Института „Отворено общество”, Аглика Георгиева - президент на „Балканика Холдинг Груп” АД и Цветан Георгиев - експерт в МФВС и главен координатор на проекта.