Еди Пенев завоюва световната Чалъндж купа на земя за 2023 година, след като спечели два от шестте старта на веригата. Живеещият и трениращ в САЩ национал триумфира в състезанията, проведени във Варна и в Осиек (Хърватия), и с актив от 85 точки грабна престижното отличие. Негови подгласници станаха Кристофър Мезарош (Унгария) с 80 точки и Ахмед Ондер (Турция) с 65 точки.

С представянето си през годината Йордан Александров заслужи две трети места в крайното класиране, съответно на успоредка и на висилка. В подреждането на успоредка Александров натрупа сбор от 51 точки, като отстъпи първите две места на Кристофър Мезарош (Унгария) с 66 точки и на Олег Верняев (Украйна) с 60 точки.

В ранглистата на висилка опитният българин стъпи на третата позиция със събрани 43 точки. Пред него са Тин Сърбич (Хърватия) с 61 точки и Артур Мариано (Бразилия) с 50 точки.

Пет точки пък разделиха младата ни надежда Божидар Златанов от призовата тройка в подреждането на прескок. Възпитаникът на Сергей Стоянов се нареди четвърти с актив от 50 точки. Носител на Купата е арменецът Артур Давтян с 60 точки, следван от Назар Чепурний(Украйна) със същия актив и Ботонд Молнар (Унгария) с 55 точки.

Кевин Пенев, който спечели квота за олимпийските игри в Париж догодина, след като се нареди на осмо място във финала на световното първенство в Антверпен зае деветата позиция на този уред със събрани 30 точки. С четири точки по-малко брат му Еди е 11-ти. 

 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!! Еди Пенев спечели световната чалъднж купа на земя за 2023 година, след като спечели два от шестте...

Публикувахте от Българска федерация по гимнастика в Вторник, 17 октомври 2023 г.