Известната шведска състезателка по ски-бягане Брита Йохансон Норгрен беше приета в болница, след като в събота участва в първото за годината маратонско състезание в северната дисциплина.

37-годишната Норгрен беше сред преминалите по 60-километровото трасе в Ла Диагонела (Швейцария). Тя първоначално не е почувствала нищо нередно, но след като се съблякла видяла огромни мазоли по краката си. За няколко часа мехурите доста набъбнали и това е наложило да бъде приета за лечение в болницата.

„Мазолите станаха много големи. Заради тях едва успявах да стоя изправена и да ходя. Затова ме приеха в болница. Там ги спукаха, превързаха ме и ме оставиха за няколко дни за лечение“, разказа скиорката пред шведската телевизия „STV Sport”.

Причината за появата на мехурите по краката на Брита Йохансон Норгрен не са само дългите часове, прекарани върху ските, но и екстремно ниските температури.

Шведката има един сребърен и един бронзов медали от световни първенства. Освен това има две победи и общо осем класирания в челната тройка на състезания от световната купа.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)