Най-добрият български тенисист Григор Димитров и момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика бяха наградени на годишната церемония по връчването на призовете на най-добрите спортисти и треньори на България за изминалата 2017 година "Нощта на шампионите". Наградите се връчват от Българския спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта. Наградените в различните категории получиха парични премии на стойност 215 хиляди лева.

„Спортист на България" за 2017 година стана Григор Димитров, който беше отличен заедно с неговия личен треньор Дани Валверду.

В категорията "Отбор на България" паричната премия от 50 000 лeвa получиха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика, а със същата сума беше наградена и тяхната треньорка Весела Димитрова, която стана "Треньор на България" за 2017 година.

В категорията "Спортист с увреждания на България" с 10 000 лeвa беше награден Ружди Ружди, а неговият личен треньор Радостин Тодоров получи чек за 5 000 лeвa.

Младият шампион по таекуон-до Александър Джорджев и неговият треньор получиха по 5 000 лeвa за „Млад спортист на България” до 14 години”.

В категорията "Млад спортист на България до 18 години" олимпийският шампион по плуване Антъни Иванов взе парична премия от 10 000 лева, а треньорът му - 5 000 лева.

"Млад спортист на България до 23 години" за пореден път стана боксьорът Даниел Асенов, който получи чек за 10 000 лева, а неговият треньор - чек за 5 000 лева.

На церемонията министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетния орден "Венец на победителя" на шест значими личности с безспорни постижения и принос за развитието на българския спорт - една от легендите на футбола в България - Христо Бонев, най-голямата звезда на българския кану-каяк Николай Бухалов, бившият футболен национал Йордан Лечков, скиорът Иван Лебанов, легендарният шампион по борба Петър Киров, както и алпинистът Методи Савов.