Рекордьорът по мачове за националния ни отбор Стилиян Петров също се включи в призивите за борба с пандемията от коронавирус. Стенли, който преди години пребори левкемията, използва профила си в "Туитър", за да насърчи хората към спазване на препоръките с цел стопиране на разпространението на смъртоносната зараза.

"Мислете за тези, които са в най-голям риск, мислете за най-беззащитните. Моля, спазвайте дистанция и се изолирайте. Всички сме заедно в тази криза и само заедно можем да излезе от нея", написа Стенли, карайки ни сериозно да се замислим върху призива му.

Снимката, която 40-годишният бивш футболист е избрал, изобразява клечки за кибрит. Някои от тях са изгорели, други не, а над тях е изписано: "Един човек може да направи голяма разлика. Стой по-назад. Стой у дома. Забави разпространението".

Winbet - победата е емоция! (18+)

Припомняме, че след като се излекува от левкемията Петров и съпругата му Паулина основаха фондация, която помага на хора, борещи се с коварната болест. Бившият капитан на България и Астън Вила също така често държи и мотивационни речи пред водещите битка с рака. 

ОЩЕ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА!!!