Оригиналната рисунка на олимпийското знаме, направена от барон Пиер дьо Кубертен, беше продадена на търг в Кан. Купувачът е неназован бразилски колекционер, който плати 185 000 евро. В аукциона наддава и Националният музей на спорта на Франция, но неговите финансови възможности се оказаха недостатъчни за безценната спортна реликва.

Специалистите очакваха рисунката да достигне значително по-висока цена. През декември 2019 г. манифест, изрисуван от барон дьо Кубертен беше продаден в търг в Ню Йорк за 7,9 милиона евро.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Рисунката на основателя на съвременното олимпийско движение е направена с графит и гваш (вид акварелни бои) на бял лист с размери 21х27,5 см. На него са изобразените петте преплетени кръга – в син, жълт, черен, зелен и червен цвят.

Кубертен представя преплетените кръгове на бял фон в изданието на „Olympic Review“ от август 1913 г. Официално е одобрен на 15 юни 1914 г. по време на конгреса на МОК в Сорбоната. Заради Първата световна война дебютът на олимпийското знаме се състои едва през 1920 г. на Игрите в Антверпен (Белгия).