Извършилият чернодробна трансплантация на Наим Сюлейманоглу проф. Камил Ялчин Полат бил на погребение на сестра си часове преди сложната хирургическа интервенция, съобщават турските медии. Както БЛИЦ разкри по-рано, чернодробната трансплантация на родената в кърджалийското село Птичар легенда премина успешно.

Най-големият специалист в областта на трансплантациите в южната ни съседка даде шанс за нов живот на родения в България легендарен щангист след осемчасова операция. Лично президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган гласувал доверие на лекаря за тази интервенция.

"Просто нямам думи. Докторът не ни остави нито за секунда. Отиде на погребение на сестра си и дори не остана, за да приеме съболезнования за загубата си от хората. Бързаше за нас. За Наим и за всички нас, за които последните две седмици са като сън. Кошмар, от който ни се искаше да се събудим и да не е истина. Д-р Полат спаси живота на брат ми и искам цяла Турция да разбере какво направи", коментира през сълзи братът на Наим - Мухарем Сюлейманоглу.

Професор Полат скрил от колегите си за загубата на сестра си и дори не им казал за погребението. Той държал връзка с екипа през цялото време и помолил да подготвят Наим Сюлейманоглу за операция, извинявайки се, че просто малко му се налага да закъснее.