В социалната мрежа се появиха кадри от мястото на зверското убийство на 16-годишната медалистка по плуване София Аскарова край Самарския регион.

Както медията ни писа, тялото на детето беше открито в неделя  вечерта с прободни рани в торса и врата.

В Толиати днес хора поднасят цветя на лобното място на ученичката.

Според пресслужбата на RF IC в Самарска област, инцидентът се е случил на улица Юбилейная в Автозаводски район на града. В края на ноември в същия район са извършени няколко нападения срещу жени.

Winbet - победата е емоция! (18+)

По предварителни данни на 23 декември вицешампионката на Русия по плуване сред девойките отишла до магазина. В продължение на няколко часа момичето не се свързало с родителите си и след тогава телефонът й не е бил достъпен. 

Заподозреният е връстник на жертвата и е учил в спортното училище за плуване, също като нея. 

Според приятелите на момичето, тийнейджърите са имали романтична връзка миналото лято, но скоро са се разделили. Следователите не изключват версията, че младежът може да е извършил престъплението, защото не е могъл да преодолее раздялата с половинката си.

Градът е шокиран от бруталното убийство, но заподозреният най-вероятно няма да бъде строго наказан. Осъдените непълнолетни се наказват за срок до 10 години. Освен това за подрастващите се прилагат облекчени основания за предсрочно освобождаване от наказание.