Красен Кралев пое официално поста министър на младежта и спорта от министъра в служебното правителство Евгения Раданова. По време на официалната церемония Кралев получи стартов пистолет от Раданова, като символ на новото начало. Спешно разработване на програмата за финансиране на федерациите и клубовете, инвестиране в нови инфраструктурни проекти в областта на спорта, създаване на условия за масов спорт в партньорство с Министерството на образованието и науката и общините, използване на европейските фондове за допълнително осигуряване на средства, осигуряване на подкрепа за спорта от страна на бизнес средите, публичност при възлагането на обществените поръчки и повече часове по физическо възпитание в училище са част от приоритети, които министър Красен Кралев очерта пред медиите при встъпването си в длъжност.
 
„Според мен министерството трябва да бъде не обикновен администратор, а партньор на българския спорт, на българските федерации, клубовете и спортистите, заяви министър Кралев. - Трябва да направим реформата в спорта заедно с всички участници в този процес. Наши естествени партньори са Министерството на образованието и науката и общините за развитие на масовия спорт и спорта в свободното време”.

Кралев посочи, че кабинетът Борисов ще продължи политиката от първия си мандат със сериозни инвестиции в инфраструктурни проекти в областта на спорта. Ще бъдат построени нови обекти, ще бъдат реновирани съществуващите и ще се работи за подобряване на техния мениджмънт.
Според министър Кралев, най-спешно е разработването на програмата за финансиране на федерациите и клубовете, защото те трябва да бъдат спокойни, че имат подсигурени средства, за да могат успешно да планират своята дейност.

„Всички обществени поръчки и инвестиционни проекти ще стават публично и под наш контрол пред вашите очи, обяви министър Кралев. - Всичко трябва да бъде ясно. В условията на остър дефицит, за да сме ефективни, трябва да сме изключително прецизни и адекватни. За моя голяма радост министър Раданова показа резултат в това отношение, като прекрати поръчката за Зимния дворец”.

Министър Кралев заяви, че клубовете и федерациите, които извършват символична дейност, ще получат символично финансиране, а тези, които имат резултати и успехи и се грижат за здравето на нацията, ще получат повече средства.

„В тази икономическа криза, която е по-тежка от времето на Жан Виденов, трябва да се набавят допълнителни средства. Основният ни приоритет ще бъде да ползваме европейските фондове, естествени наши партньори ще бъдат големите корпорации и бизнес средите, които имат адекватно отношение към спортните федерации. Трябва да обясним на българския бизнес, че е престижно и ефективно да рекламират чрез българския спорт”, категоричен бе министър Кралев.

В тази връзка спортният министър каза още, че ще се поиска среща с новоизбрания комисар по въпросите на културата, образованието и спорта Тибор Наврачич за съдействие и помощ от страна на Европейския съюз. Министър Кралев благодари на Евгения Раданова за направеното от нея и екипа й през последните месеци и изрази възхищението си от куража й да поеме българския спорт в ситуацията на тежка и безпрецедентна икономическа криза.       

„Ще има приемственост в политиката и екипа на министър Раданова и този, който аз смятам да предложа”, каза министърът на спорта.

От своя страна Евгения Раданова заяви, че вярва, че е успяла да запази спокойствието на спорта през изминалите 3 месеца, както и че е осигурила допълнителни 2,9 млн. лв. за премии, важни домакинства и належащи нужди на федерациите.

Визитка на Красен Кралев
Министър на младежта и спорта


Роден на 2 януари 1967 година в град Варна.
Завършва Първа езикова гимназия и Висшия медицински университет във Варна. Специализира Мениджмънт на политически кампании в университета на Южна Каролина, САЩ през 1990 година. Един от основателите на Федерацията на Независимите Студентски Дружества през 1990 г. Съосновател на Българското Сдружение за Честни Избори. Консултант на Националния Демократически Институт на САЩ при провеждането на предизборни мисии в Албания, ЮАР, Йемен, Украйна, Югославия.
Учредител и заместник-председател на партия „Новото Време” до 2012 г.
Народен представител в 43 Народно събрание, избран като представител на гражданската квота в листата на ПП ГЕРБ от 3-ти многомандатен избирателен район – Варна.
Утвърден експерт в областта на публичните комуникации, основател и председател на Борда на директорите на MAG Communications - група агенции за интегрирани маркетингови комуникации. Собственик на две от големите медийни интернет компании -„Алтернатив Медия Груп“ ЕООД - включваща bulgaria.utre.bg и 10 -регионални новинарски сайта и „Уеб Медия Груп” АД г. притежаваща едни от най-популярните марки в българския интернет - News.bg, Topsport.bg, Money.bg, Lifestyle.bg,
Бивш национален състезател по лека атлетика и рекордьор на България на 20 000 м за юноши старша възраст. Бронзов медалист на Балкански крос през 1986 и 1987 г. Президент на Футболен клуб „Черно Море”от 1998 до 2001 г. и от 2003 до 2007 г.
Председател от 2010 година до сега на Комисията по Футзал към БФС.
Избран през 2014 г. за председател на Сдружение Спортни клубове „Черно море“.