Най-добрият български сноубордист Радослав Янков не успя да се класира за финалите в първия паралелен слалом за Световната купа в Банско. Той се нареди 17-и в квалификацията, само на 17 стотни от 16-ото място, което бе заето от Щефан Баумайстер (Германия).

"Много ме е яд, не успях да направя второто си спускане достатъчно добро и бързо, за да се наредя на финалите. Всичко е до каране, късметът е в едно друго време, помага или не. Грешката си беше моя. Трасетата се забавят след каране и не могат да се правят сметки между първото и второто спускане. Второто ми беше по-слабо сравнение с това на другите състезатели, там идва разликата", обясни Янков.

"Усещам подкрепата, атмосферата е приповдигната. Радвам се. Имаме и други състезатели в отбора, всички разчитаха на мен, ако се получи - получи, ако не много хора са разочаровани. Това си е някаква тежест. Ще се боря утре в следващия старт", продължи той.

"Изненадан съм, че са успели да направят трасето така добре. Последните дни валеше дъжд, много хора мислеха, че състезанието ще бъде отменено. Пистата е твърда, изненадващо твърда, което е добре, защото условията трябва да са еднакви за всички. Яд ме е, че няма да мога да карам пред родна публика и в основното състезание", съжаляваше Янков след финала.

"Момчетата са млади, нахъсани. Трябват им повече стартове във времето и съм сигурен, че ще постигнат много. Хубавото е, че ако в единия ден не се получат нещата, то на другия ден имаш шанс за изява. Искам да натисна вече спусканията и да вляза във финалите. Мисля, че днес ще има изненади. Трасето е интересно. Сигурен съм, че ще има различен победител от последните стартове", завърши Радослав Янков.