Министърът на младежка и спорта Радостин Василев за пореден път говори за скандала с президента на БФХГ Илиана Раева. Както вече стана ясно, двамата все пак се помириха, заравяйки томахавките, а шефката на родната федерация по художествена гимнастика даде коментар пред БЛИЦ за случилото се. Василев коментира и думите на бившия премиер Бойко Борисов, който заяви, че спорещите са били сдобрени от кръстника на мафията.

„Спор и скандал не съм имал с нито една федерация. След срещата с федерациите те дори ръкопляскаха. Имаха недоразумение с г-жа Раева след първата среща. Тя написа нещо във Фейсбук, аз трябваше да обърна внимание на този въпрос. Видяхте как се развиха нещата. После се срещнахме в моя кабинет и стигнахме до извода, че ние или ще продължим да вървим заедно или няма как да се развива самата гимнастика. Никога не съм искал да я засегна. Взехме решение, че ще работим професионално. В момента сме в нормална диалогична среда“, каза Василев пред "Нова телевизия" и отговори на въпрос как се е случило сдобряването и дали има намеса на трети човек, който бе наречен от Бойко Борисов „кръсникът на мафията“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Аз получих информация вечерта, че г-жа Раева е приела много неприятно моите думи. Звъннах ѝ я попитах как е. Казах ѝ, че ако се е почувствала засегната от коментари се извинявам. Досега бяхме в сферата на сериозното, но с намесата на г-н Борисов отиваме в сферата на забавното. Единственият, в нашето общество, който може да се асоциира с кръстник на мафията е този, на когото заместник председател на парламентарна група и министри целуват ръка. Този, който заповядва да спира проверка в една бирена фабрика, защото той така е решил. Този, който говори цинизми за европейските ни партньори, защото така е преценил. Този, който участва в 35-40 скандала през годините лично с негови действия, които са направили държавата ни за подигравка пред партньорите ни. Този, който накара обществото да приема за нормално снимки с пачки и кюлчета в леглото. Неговият образ най-много ми прилича на кръстник на мафията, но той не ми се е обаждал“, добави спортният министър.

„Никой не ми е звънял по случая с Илиана Раева. Аз съм достатъчно възпитан, а и г-жа Раева е достатъчно интелигентна, за да можем по най-добрия начин да уточним отношенията си. Ако някой си мисли, че проблеми се решават с звънене по телефона е само г-н Борисов. Проблеми се решават заедно“, завърши Радостин Василев по темата.