Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Кандидатът за нов шеф на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева заяви категорично, че няма предположение за поста на Свилен Нейков – министър на спорта. След като издигна кандидатурата си за председател на Българската федерация по художествена гимнастика досегашният треньор на националния ансамбъл разкри, че има предложение “от високо ниво” за агенцията за елитен спорт, която се планира да бъде създадена съвсем скоро у нас.

“Нямам предложение за нов министър на спорта. Имам предварителен разговор на високо ниво, без никаква ангажираност от тяхна страна за агенцията, която евентуално ще се създаде. Но само предварителен разговор, без ангажираност. Освен това все още не се знае нищо, все пак изборите са след една година. В момента най-голямото ми желание е да направя всичко по силите си художествената гимнастика да стане най-популярният спорт в България. Радвам се на подкрепата в Управителния съвет и на това, което направи г-жа Гигова, мога да се уча много от нея”, коментира Раева.

Извънредното Общо-изборно събрание ще се проведе на 14 ноември, като кандидатури ще се приемат във федерацията до 15 дни преди заседанието.

“Имам намерение да се кандидатирам за председател на нашата федерация. Работя по една много амбициозна програма по развитието на художествената гимнастика. Радвам се, че в лицето на УС, на г-жа Гигова и всичко, които работим тук, че всички ние слагаме спорта пред личните си амбиции и това е най-важното, което трябва да се знае”, сподели още Раева, цитирана от "Гонг".

“Наясно съм с проблемите в детайли, с промените, които трябва да се направят в различните звена и комисии, наясно съм какво й е необходимо на художествената гимнастика, за да продължи във възходяща линия. Имам един много сериозен пример пред себе си в лицето на Мария Гигова. Ще разчитам изключително много на хората около себе си, но първо, разбира се, трябва да бъда избрана. Държа да имам подкрепа на повечето клубове, не на повечето, а на много, а засега я имам. Не се страхувам да поема отговорността”, добави съпругата на Наско Сираков.