Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева беше много развълнувана след спечелената титла на пет обръча от нашия ансамбъл и като цяло от завършилото Световно първенство по художествена гимнастика в София, на което страната ни завоюва един златен медал, един сребърен и един бронзов.

"Златен завършек на това толкова драматично и изпълнено с емоции състезание. Нашите красивици и героини успяха след тежкия за тях ден, но не и за българската гимнастика, защото те са първите, извоювали квота за Олимпийските игри. В една много тежка конкуренция успяха да спечелят златен медал. Всички медалистки в днешните финали допуснаха грешки, но вълнението е огромно. Битката вече не е като едно време само с един отбор, затова може би ние и нашите съперници допускаме грешки", коментира развълнуваната Илиана Раева.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Най-високата оценка, която постигнаха от всички показа, че нашите момичета са най-силни. Много съм щастлива и доволна. Художествената гимнастика се намира на съвсем различно място в своето развитие. Ние сме сред най-силните в света. Много съм щастлива за сребърните медали в индивидуалното и за двата медала на ансамбъла. Имаме пълен комплект от медали – златен, сребърн и бронзов. Следващия път повече. Стъпка по стъпка към мечтаната звездичка, която си имаме всички. Правим си изводите и анализите и продължаваме напред още по-силни и по мотививирани. Днес им казах, че няма да стоя при тях зад кулисите, защото ще спечелят златен медал и ще станат световни шампионки. Отидох да им гледам титлата отгоре“, обясни Раева.

„Президентът Радев днес е имал ден на отворените врати. Когато той дойде, момичетата вече загряваха. Тръгна си по-рано, защото имаше ангажименти. Този златен медал е за абсолютно всички българи, но нека да е за тези хора, които посетиха залата. На уникалната им треньорка Весела Димитрова, която обича да рискува. И на тях самите, разбира се", сподели тя.

"Което си мечтаех - се случи. Дойдоха всички световни шампионки. Те успяха, много е тежко. Искам да ви кажа, че новите ни световни шампионки са още едни бебета. Грешките, които допуснаха са от липса на рутина, не от липса на тренировки. Още малко време им трябва, което те ще имат до Олимпийските игри. Беше много полезно за нас това Световно, получихме много добра оценка. Имахме много сериозна подкрепа от страна на институциите. От страна на премиера Борисов, президента Радев, министър Кралев. Даде ни се зелена светлина да кандидатстваме да ново Световно първенство. Момичетата са по-мотивирани от всякога. Това беше уникален завършек. Имам чувството, че имам криле в момента", добави с широка усмивка Илиана Раева.