Рамазан Рамазанов ще се бори за бронзов медал на световното първенство свободен стил в сръбската столица Белград, след като не успя да преодолее иранеца Амир Яздани в последната си схватка за деня. Стилян Илиев пък ще вземе участие в репешажите на категория до 61 кг.

Рамазанов се изправи срещу Яздани на полуфиналите на 70 кг и загуби точки още на старта, а неговият опонент взе солидна преднина преди почивката. След нея иранецът увеличи преднината си и в крайна сметка спечели с 13:2, което изпрати Рамазанов на битка за бронзов медал. Негов съперник ще бъде един от останалите загубили срещу Яздани – Патрик Оленчин (Полша), Магомед Ханиев (Азербайджан) или Ерназар Акматалиев (Киргизстан).

По-рано Рамазанов надви последователно Перман Хомадов (Туркменистан) с 11:0, Даниел Антал (Унгария) с 15:4 и Амир Хусен (Египет) с 10:2. До полуфиналите той бе най-резултатният борец в категорията.

Стилян Илиев бе изтеглен на репешаж от финалиста в категория до 61 кг Вито Аружа. Американецът победи последователно Кодай Огава (Япония) с 8:2 и Таирбек Жумашбек Уулу (Киргизстан), което му осигури схватка за златен медал в неделя. Така Илиев ще започне с репешаж срещу Осимжан Дастанбек (Казахстан), след което е потенциалната битка с Огава. При две победи българинът ще играе за бронз срещу Жумашбек Уулу.

Българите в олимпийските категории не успяха да се преборят за полуфинали и техните съперници също отстъпиха в следващите си мачове.

На 86 кг Илия Христов започна с 3:0 срещу украинеца Владислав Прус, след което обаче българинът отстъпи на Осман Гьочен. В последствие турският борец загуби с техническо превъзходство срещу Джавраил Шапиев и по този начин българският национал бе елиминиран от турнира.

На 120 кг Ислам Адизов загуби с 0:10 на старта срещу Джорджи Мешвилдишвили от Азербайджан, който имаше злата участ още в следващата си схватка да се изправи срещу именития турски борец Таха Акгюл. Олимпийският шампион от Рио, трикратен световен и десеткратен европейски първенец го надви с 2:0 и сложи край на турнира за Адизов.