Олимпийската шампионка Ивет Горанова официално беше назначена на служба в МВР. На кратка церемония вицепремиерът и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на каратистката договора й. Той втрещи със заповедта, отправена към нея - да учи полицаите да се бият, прилагайки уменията й от каратето, които тя има за задача да предава на служителите на реда.

"Много се радвам, че прие предложението. Ние сме приготвили трудовия договор, само че той е с дата 15-и… малко закъсняхме. Много се радвам да го връча на Ивет, да го има за спомен от Академията на МВР. Рядко на министър се отдава тази възможност. Честитя й първия работен ден – тя ще бъде инструктор по бойни и приложни изкуства - ще доближи нашите служители до нивото на световния спорт, да имат самочувствието, че са обучавани от олимпийски шампион", обърна се Рашков към 21-годишната Горанова. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Благодаря за поканата. Радвам се, че постъпих на работа в Министерството на вътрешните работи. Ще се опитам да покажа моите знания и да им предам това, което зная. Ще се опитам да ги мотивирам да са вдъхновени и ще им предам моите умения по лична защита, което е много важно за служителите на МВР, да могат да реагират бързо и правилно", обясни олимпийската шампионка, която ще работи в Академията на МВР. 

"Разбирам, че вече нося огромна отговорност в много сфери, не само в спортната. Старая се да се представям добре на всяко ниво", добави Ивет Горанова.