Български спортист, който може да се похвали с титлата си на световен шампион, е участвал в гонка с полицаи, разбра БЛИЦ. Става въпрос за сливналията Йовко Тихов, предизвикал лудата надпревара с органите на реда.
2_8.jpg
21-годишният спортист притежава титлата на световен шампион по културизъм за младежи. Триумфът му е през 2011-а в Испания, като по-рано през годината става също така балкански и европейски първенец.

Източници на БЛИЦ под Сините камъни разкриха, че преди дни Йовко Тихов се забъркал в случка, присъща повече на екшън сцена от американски филм. Полицаи в близкото до Сливен градче Твърдица размахали палката на спортиста, който шофирал луксозния си джип.

Тихов обаче не благоволил да спре за проверка, след което униформаните тръгнали да го гонят с пълна газ. Той обаче им се изплъзнал, а преследването продължило около 10 километра. Тихов успял да се укрие в село Конаре, а в същото време твърдишките полицаи повикали подкрепление и от Гурково. Под Прохода на републиката обаче не могли да пресрещнат беглеца. Униформените, гонещи спортиста, били безсилни срещу мощния му джип, който дори Тихов не карал с пълна газ и пак успял да им избяга.

Случаят в момента се разследва, като не е ясна причината сливналията да откаже полицейската проверка. Съмненията са, че или е шофирал в нетрезво състояние или е укривал нещо в джипа си.