Световната федерация по гимнастика започна разследване срещу отбора на КНДР, след като се откри, че една от гимнастичката има три различни рождени дати.
 
Федерацията обяви, че Хон Се Йон и севернокорейската гимнастическа асоциация могат да дадат своето обяснение на предстоящото изслушване преди световното първенство в Ротердам или да сторят това в писмен вид.
 
За първенството в холандския град Хон Се Йон е записана с рождена дата 9 март 1989 г., но за олимпийските игри в Атина през 2004 г. и за световното през 2006 г. е била записана като родена на 9 март 1985 г.
 
В официалните статистики на световната гимнастика корейката фигурира и с още една рождена дата – 9 март 1986 г. Тази дата е заявена за световното първенство през 2007 г., когато спечели сребърен медал на прескок.
 
Ако Хон Се Йон е родена през 1989 г., то ще се окаже, че участието й на олимпийските игри в Атина е нелегитимно. Според правилника на световната федерация, гимнастиците трябва да имат навършени 16 години, за да участват на състезанията.
 
Според световната интернет енциклопедия “Уикипедия”, Хон Се Йон е родена на 9 март 1986 г., а на 9 март 1989 г. е родена нейната сестра Хон Ун Йон./БЛИЦ