Двукратният световен и актуален шампион по спининг Александър Воробьов от Русия пристига в България за световното първенство по улов на хищна риба от брега. Шампионатът ще се проведе на река Чая в района на село Бачково и стартира в петък със свободна 3-часова тренировка. Събота е първият състезателен ден – 4 манша по 45 минути със смяна на боксовете, а в неделя ще се състои вторият манш.

Конкуренция на Воробьов ще правят най-добрите рибари в света – сред тях се открояват имена като Алексей Шанин също от Русия (трикратен световен шампион), Петър Хорнак от Чехия и Андреа Феро от Италия. Българският състезател Георги Гетов е голямата ни надежда за челно класиране. Българският отбор е в състав: Георги Гетов, Тодор Костадинов, Евгени Бон и Любчо Бояджиев.

„Много се радвам, че организираме такъв голям форум у нас. Надявам се времето да е благосклонно към нас, за да се получи едно добро състезание. Пожелавам успех на всички участници“, заяви председателят на БФРС Георги Михайлов.

Уловът на пъстърва ще се осъществява с къси въдици и изкуствена стръв – блесни, воблери и силиконови примамки.

Организаторите са се постарали да осигурят отлични условия за риболов и в четвъртък и петък отново ще зарибят всички сектори в реката. Класирането в турнира е индивидуално и по отбори, а участие са потвърдили състезатели от 17 държави.