Спортният талант на „Еврофутбол“ Христо Христов стана европейски шампион по вдигане на тежести за кадети до 17 г. в категория над 94 кг. на завършилото Европейско първенство в Милано – Италия. Христо Христов грабна златото с двубой 364 кг. (166 и 198 кг.), със 7 кг. повече от втория в класирането - Енцо Куворте от Холандия. 

Състезателят по академично гребане Борис Йотов стана трети в света в дисциплината „скиф“ (1х), като измина 2000 м за 06:51.420 мин. на Световното първенство по академично гребане за младежи до 23 г., което се проведе в Познан - Полша.  

Другият талант на „Еврофутбол“ в гребането - Станимир Халаджов, се класира на четвърто място във финал „Б“ в дисциплината „двойка без рулеви“ (заедно с партньора му Рангел Кацарски), което ги постави десети в крайното класиране. Те изминаха дистанцията от 2000 м за 06:57.800 мин. 

Гергана Топалова достигна до осминафинал на Европейското лично първенство по тенис за юноши и девойки до 18 години в Клостерс – Швейцария, където отстъпи с 3-6 3-6 на Влада Ковал от Русия. Преди това Гергана се наложи с 6:3, 6:3 над Франсиска Жорже от Португалия и победи с 6:3, 6:3 Тамара Малешевич от Сърбия. Талантът на „Еврофутбол“ запазва класирането си в световната ранглиста за девойки на ITF, където в момента е №52. 

Таня Звискова завоюва първото място на международния турнир по спортна стрелба в Охрид - Македония в дисциплината 40 изстрела на 10 м с въздушна пушка с резултат 416,5 т. 

Мария Йовкова дебютира директно като шампион при жените на международен турнир по тенис на маса, който се проведе от 23 до 29 юли в к.к. Албена. Тя победи състезателки от Литва, Румъния, Русия, Германия и България.

На провелото се Държавно лично отборно първенство за юноши и девойки старша възраст на басейн „Диана“ в София Иван Алмаджиев стана първи на 50 м бътерфлай и постави личен рекорд от 24,85 сек. На 100 м бътерфлай той завърши само на една стотна от шампиона – за 56,71 сек., което му донесе сребърен медал. Иван си тръгна и с два бронзови медала - на 50 м гръб с време 27,98 сек. и на щафета 4х100 м съчетано.

Друг талант на „Еврофутбол“ – Петър Божилов, спечели плувния маратон „Археология“, организиран за четвърти път от общината на гр. Бяла. Участниците се състезаваха по 2-километровата дистанция от пристанище „Бяла“ до музей „Антична пещ за строителна керамика“. 

„Еврофутбол“ желае още много успехи на своите спортни таланти!

**************************************************************************

Медийни партньори по програма „Спортни таланти“ са: сайтовете BLITZ.BG, actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, вестник „Еврофутбол“, агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа оказва и Националната спортна академия „Васил Левски”.