Ню Йорк Айлъндърс – Каролина Хърикейнс 5:1
(0:0, 1:1, 4:0)
В серията: Каролина води с 2:1

Кайл Палмиери и Мат Мартин вкараха по един гол в рамките на 44 секунди през последната третина и донесоха на Ню Йорк Айлъндърс историческата първа плейофна победа в новата зала „UBS Arena“, открита преди две години. С успеха с 5:1 „островитяните“ намалиха изоставането си в серията срещу Каролина Хърикейнс. Скот Мейфилд се разписа на празна врата 1:49 минути преди края на мача, а 16 секунди по-късно и Андерс Лий беше точен за успеха да домакините. Тези четири попадения в рамките на 2:17 минути в последния период са най-бързите в историята на плейофите на НХЛ. Кейси Сизикас също беше точен за Айлъндърс, а вратарят Иля Сорокин направи 30 спасявания. Йеспер Фаст реализира единствения гол за Каролина, а Анти Раанта отрази 32 удара. Четвъртият мач в серията също е в Ню Йорк и ще се играе в неделя вечерта от 20:00 часа българско време.

Флорида Пантърс – Бостън Бруинс 2:4
(0:1, 0:1, 2:2)
В серията: Бостън води с 2:1

Линус Улмарк направи 29 спасявания, а шампионът от редовния сезон на НХЛ Бостън Буинс поведе в серията си срещу Флорида Пантърс. Тейлър Хол, Чарли Койл, Давид Пастърнак и Ник Фолино бяха точни за успеха. Едва при пасив от четири попадения домакините от Флорида върнаха два гола в последните пет минути на мача. Густав Форслинг и Сам Райнхард вкараха за „пантерите“, а вратарят Алекс Лайън отрази 23 удара за 48:32 минути, но след третото попадение във вратата си беше заменен от Сергей Бобровски, който допусна един гол от девет изстрела към вратата. Четвъртият мач от серията отново е в Сънрайс (щат Флорида) и ще се играе в неделя от 22:30 часа българско време.

Минесота Уайлд – Далас Старс 5:
(1:0, 2:1, 2:0)
В серията: Минесота води с 2:1

Матс Цукарело вкара два гола, а Раян Хартман добави едно попадение и две асистенции за победата, с която Минесота поведе в серията срещу Далас. Маркус Йохансон и Маркъс Фолино също бяха точни. Джон Клингберг се отличи с две голови подавания, а Филип Густавсон направи 23 спасявания. Люк Гленденинг реализира единствения гол за Далас, а стражът Джейк Оутингър отрази 20 удара. Четвъртият мач от серията е в понеделник рано сутринта българско време.

Лос Анджелис Кингс – Едмънтън Ойлърс 3:2 след прод.
(1:0, 1:2, 0:0, 1:0)
В серията: Лос Анджелис води с 2:1

Тревър Муур вкара 3:24 минути след началото на продължението и донесе на Лос Анджелис Кингс победата, с която „кралете“ взеха аванс в плейофната серията с Едмънтън. Алекс Яфало и Адриан Кемпе също бяха точни за тима от Лос Анджелис. Силно се представи и вратарят Йоонас Корписало, който направи 38 спасявания. Капитанът Конър Макдейвид реализира и двата гола за Едмънтън. Защитникът Евън Бушар се отличи с две асистенции, а Стюърт Скинър отрази 28 удара. Четвъртият мач от серията е в понеделник рано сутринта българско време и също ще се играе в Лос Анджелис.