На 30 юли 2017 г. (неделя) от 16:00 часа в най-новия Шахматен клуб "Блиц" ще се проведе сеанс с шесткратния шампион на България, гросмайстор Кирил Георгиев. Таксата за правоучастие е 25 лева, а всички, постигнали реми или победа, ще спечелят биографичната книга на гросмайстора с негов автограф.

Клубът се намира в Националния дворец на културата (клуб “Часовниците” – югозападната страна на двореца) и е създаден съвсем наскоро, с цел да обедини всички любители на шахмата, които искат да развиват този спорт по световните стандарти и да инвестират в таланта на подрастващите.

Кирил Георгиев се нарежда сред най-добрите български шахматисти. Става световен шампион за юноши през 1983 г., а през 1985 г. вече е гросмайстор и след няколко спечелени титли на България, се доказва като един от най-силните шахматисти у нас, отстъпвайки впоследствие единствено на Веселин Топалов. Има 12 участия за страната на шахматни олимпиади, от които 8 като лидер на отбора. През 2009 г. влиза в “Книгата за рекорди на Гинес” за едновременен сеанс срещу 350 противници.