БЛИЦ получи отговор от изпълнителния директор на "Национална спортна база" ЕАД Пламен Манолов след сигнала до най-четената агенция в България, който постъпи от наематели на обекти на НСБ на територията на Националния стадион "Васил Левски": 

"Изпълнителният директор на НСБ ЕАД издава заповеди за провеждане на спортни занимания в унисон със заповедите на министъра на здравеопазването и министъра на младежта и спорта. Считано от 18.05.2020 г. са разрешени практикуването на спорт във фитнес центрове и зали за фитнес. За индивидуалните тренировки в залата се осигурява разстояние от 1,5 м. между хората, като се допуска по 1 човек на 4 кв. м площ. За груповите тренировъчни занимания се допускат по 1 човек на 4 кв.м площ и не повече от 10 души общо. На 20 май е издадена нова заповед на изпълнителния директор на НСБ ЕАД, с която се разрешава  провеждането на индивидуални спортни занимания на закрито, считано от 20.05.2020 г. От 22 май ще бъдат позволени и колективните спортни занимания на закрито, а от 26 май е разрешено провеждането на индивидуални и колективни спортни занимания на закрито и открито за деца до 18-годишна възраст.

На 06.04.2020 г. УС на НСБ ЕАД е взел решение да освободи от наем за срока на извънредното положение спортните клубове - наематели, вписани в регистъра на ММС. Търговските дружества, които не са вписани като спортни клубове, не попадат в това решение. УС на НСБ обмисля да редуцира по един наем за срока на извънредното положение дължимите наеми от наемателите търговски дружества, които са били изрядни платци към НСБ ЕАД към 13.03.2020 г.

Изпълнителен директор
Пламен Манолов".