Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Националната рекордьорка по плуване в гръбните дисциплини Екатерина Аврамова намекнала към края на Олимпиадата, че първото й участие на игрите може да се окаже и последно под флага на България. Новината тогава беше анонсирана в ефира на БНР, а разговорът с родената в София преди 20 години плувкиня бил излъчен същия ден.
 
Според “Стандарт”, след като научили за намеренията на Аврамова, която разкри в навечерието на игрите, че на практика най-големият й спонсор е майка й Антоанета, шефът на БОК Стефка Костадинова и спортният министър Свилен Нейков са разговаряли с плувкинята в опит да я разколебаят. Нов разговор бил планиран за септември в София, на който спортните шефове ще се опитат да я Екатерина Аврамова, че има смисъл да се състезава за България.
 
Катето Аврамова завърши на 31-о място в крайното класиране в стартовете на 100 метра гръб на олимпийските игри в Лондон. На 200 метра гръб тя зае 32-а позиция.
 
Ако все пак Аврамова избере да се състезава под под чужд флаг, това ще бъде втори голям удар за плуването ни след решението на израсналия в Щатите Михаил Александров да се състезава за втората си родина.