Действащият световен шампион в снукъра Рони О`Съливан се класира по безапелационен начин за 1/2-финалите в тазгодишното издание на най-престижния и най-силен не-ранкинг турнир - Мастърса в Лондон, след като разби с 6:0 фрейма Рики Уолдън.

Ракетата беше безмилостен срещу съперника, намиращ се на 11-ото място в световната ранглиста.

Куриозното в "Александра Палас" снощи беше, че Уолдън не вкара нито една топка от втория до последния фрейм, като записа точки само в първата партия. В същото време развихрилият се О`Съливан постигна нещо уникално - 556 поредни точки, което е нов рекорд. Предишното върхово постижение бе на Динг Джънхуей - 495 поредни точки (2007 г.).

Ракетата, който в момента е 24-и в ранглистата, реализира брейкове от 79, 88, 72, 134, 77 и 56 точки, докато Уолдън успя да се отчете единствено със серия от 38 точки в първата партия.

Срещата продължи по-малко от час и с впечатляващите си изяви около зеленото сукно О`Съливан доказа, че е фаворит за трофея в Лондон.

В спора за място на финала Гения от Чигуел ще спори със Стивън Магуайър. Сблъсъкът започва в 21:00 часа българско време днес и ще бъде предаван директно по Евроспорт.