Руският курорт Сочи изрази готовност да организира алтернативни олимпийски игри за спортисти, които не са получили възможност да участват в Пьончан 2018.

„Сочи е готов за провеждането на състезания от най-високо ниво. Всички обекти, които бяха използвани по време на зимните олимпийски игри през 2014 година, са в отлично състояние и готови да приемат спортистите още утре. Голяма част от състезанията за тези, които МОК не допусна в Пьончан, ще се проведат именно в Сочи“, съобщи в. „Известия“.

Според информацията в състезанията ще вземат участие 500 спортисти. Очаква се освен руснаци да бъдат допуснати и чуждестранни атлети, които по различни причини не са получили квоти за Пьончан 2018. За момента няма яснота за периода на провеждане на състезанията.

Както е известно, Русия проведе алтернативни състезания за своите спортисти и по време на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Тогава руснаците не бяха допуснати от МОК до Олимпиадата, а изключение беше направено за единици спортисти от Русия. Призьорите от алтернативните състезания получиха премии като за олимпийски медали.