ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Русия реагира бързо и много остро, след като стана ясно, че спортисти от страната ще бъдат допуснати до участие на международни състезания при много сериозни ограничения. Това е неочаквана загуба на спортния фронт, тъй като напоследък се получаваха индикации, че руските състезатели може да се завърнат към надпреварите по света с единственото изискване – да бъдат с неутрален статут. В Москва се надяват, че със спортни успехи ще успеят да възвърнат цялостното международно уважение към страната.

След вчерашното първо заседание на Изпълнителния борд на Международния олимпийски комитет стана ясно, че наложените ограничения са по-сериозни от очакваните. За допускане до международни състезания спортистите от Русия и Беларус трябва да имат изявена открита позиция срещу войната в Украйна, да не са участвали в сражения на фронта или били част от армейски поделения, както и да нямат договори с армията или различни служби за национална сигурност. Освен това от състезателите ще се изискват строги допълнителни тествания за употреба на допинг.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

„Това е дискриминация на база национална принадлежност, нарушаване на правата на човека. Категорично се противопоставяме на всички поставени изисквания. Това решение е фарс и нарушава принципите на МОК и ООН. Тези критерии целят само едно нещо – да създадат конфликт в руския спорт и разделение на спортистите“, реагира президентът на Руския олимпийски комитет Станислав Поздняков.

„Това е напълно незаконно решение. МОК става смешен и сам е виновен за това. Когато взеха решение да отстранят нашите и беларуските спортисти, разбраха, че правят грешка. Сега се опитват да поправят красиво гафа си. Е, не им се получава никак красиво“, коментира руският депутат Дмитрий Свишчов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК