ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Олимпийската шампионка в отборния турнир по фигурно пързаляне от Игрите в Пекин 2022 Камила Валиева призна, че е обмисляла да се оттегли от професионалния спорт. Рускинята каза това по време на образователния маратон "Пространство на знанието". 

"Имах такива мисли. Всеки преминава през трудни моменти, фигуристите също, когато нещо не се получава, мислиш, че е катастрофа. Оцелява най-силният, който преодолява себе си, тези емоции понякога стигат до върха. Трябва да си дадете почивка, защото ако работите през цялото време - в един момент не искате нищо. Почивката е добра, трябва да си я вземете и да започнете работа с нови сили", коментира Валиева.

Winbet - победата е емоция! (18+)

16-годишната рускиня е европейска шампионкa за 2022 г., държи световните рекорди за най-високи оценки в кратката и волната програма, както и в общия сбор от двете.

Валиева призна още, че иска да се пробва като треньор на деца - "Желая да тренирам таланти. За да направите това обаче, трябва да учите психология, да си поставите цели, да разработите правилен план за тренировки, така че спортистите да не излизат уморени или неподготвени за състезанията."

Фигуристката също така обясни, че планира да влезе в университет. "Искам да получа първото си треньорско образование и след известно време ще помисля какво да правя. И след това ще отида, където реша. Много харесвам математиката", каза Валиева.

Тя доби световна извесност на Олимпиадата в Пекин не само с гения си на леда, но и с допинг скандал. Валиева изведе Русия до злато в отборната надпревара, но дни по-късно възникна проблема с нейна допинг проба, дадена няколко месеца по-рано. В нея бе открито веществото триметазидин, което се приема при ангина и от хора с проблеми в сърцето.

В крайна сметка на Валиева бе позволено да се състезава и във волната програма, но целият скандал и напрежението около нея оказа огромно влияние на представянето й.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК