Благотворителното щафетно бягане за фирми на Идънред България Edenred RUN 2024 събра 29 500 лева в подкрепа на детските отделения в УМБАЛ-Бургас. В бягането взеха участие 50 фирми - клиенти и партньори на компанията, които сформираха рекордните досега 110 отбора, с повече от 500 участници и публика, която подкрепяше отборите.  

Събитието се проведе на 20 юни от 19:00 часа в Борисовата градина в София. Всеки от отборите се състоеше от четирима души, като всеки от участниците бяга два пъти по 1.5 километра. За първи път тази година, непосредствено преди главното събитие се проведе и специално бягане за деца на възраст между 4 – 11 г.

И тази година Идънред България отпразнува своя Idealday с организирането на Edenred RUN 2024, което е пето поредно издание на бягането. Всяка година групата на Edenred празнува своя Idealday, като избира каузи и проекти със социална насоченост, които да подкрепи. В този ден всички служители на групата по света се обединяват около различни общественополезни каузи в подкрепа на местните общности. 

Екипът на компанията, заедно със своите клиенти, партньори и служители успя да събере рекордната сума от 29 500 лева в подкрепа на кампанията.

С цялата събрана сума от тазгодишната кампания ще бъде закупена специализирана медицинска апаратура за Педиатричните отделения в УМБАЛ-Бургас, осигуряващи денонощна медицинска помощ на лица под 18 г. възраст. Болницата е единствената на територията на община Бургас, която разполага със специалисти по детска кардиология и детска ендокринология.

Организацията на събитието, както и изборът на самата кауза, са в партньорство с 5КМ RUN. Със своето щафетно бягане за фирми Идънред България за поредна година се включи в благотворителната кампания на 5KM RUN - “Дари времето си на 5kmrun 2024”, която събра обща сума в размер на около 47 000 лева за каузата.

"Вярваме, че е от съществено значение да помагаме на местните общности и се стремим да присъединим възможно най-много от нашите клиенти и партньори към ежегодното ни благотворително бягане за фирми Edenred Run. Събитието изразява стремежа ни заедно да подкрепяме социално значими каузи и да оказваме позитивно въздействие върху живота на хората." сподели Meди Бенбугера, главен изпълнителен директор на Идънред България.