Сръбската волейболистка Йована Бракочевич-Канциан разтърси с пост в социалните мрежи, посветен на върлуващата зараза от коронавирус. Дългокраката брюнетка играе и живее в Италия, и предупреди сънародниците си да бъдат разумни, тъй като опасността е реална.

"Не пиша често, но сега наистина имам нужда да го направя. COVID-19 не само ни затвори у дома, но и донесе много смърт. Не само на хората, но и на медицински персонал. Тези хора имат толкова много работа, че нямат време да хванат ръката на умиращите. А тях ги кремират, без да може никой да се сбогува с тях. Влязоха в болница сами, бориха се сами и загубиха... пак сами.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Затова скъпи мои, които сте по моловете и кафенетата. Помислете добре и бъдете разумни, защото застрашавате не само себе си. Близките ви може да умрат, без да можете дори да ги видите за последен път. 

Надявам се поне един човек да промени мисленето си от това, което написах и да спаси поне един живот. В този момент най-важното е да сме здрави", написа сръбкинята в социалните мрежи.

Припомняме, че в последно време заразата навлезе сериозно и в западната ни съседка, но се намират много хора, сред които и футболната звезда Лука Йович, които не спазват забраните. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!