Британска спортна звезда ще направи публично разкритие, че е носител на ХИВ (Човешки имунодефицитен вирус). Популярният спортист ще направи това в социалните мрежи, за да демонстрира желанието си да се бори с вируса, който може да причини СПИН.

Според в. „Сън“ разкритието ще бъде направено през следващия месец, когато британецът ще участва на голямо състезание. Целта на спортиста е да покаже, че може да се живее дори като носител на ХИВ, който може да се третира и възпира с терапия.

„Много дълго време мисли по въпроса и смята да обяви новината в „Туитър“. Това ще бъде сензация, но има готовност за предстоящото. Това е една демонстрация на смелост, тъй като спортът по принцип не предлага среда на толерантност“, коментира източник на британския таблоид.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Спортната звезда възнамерява да тръгне по стъпките на легендарния баскетболист Меджик Джонсън. 59-годишният американец разкри през 1991 година, че е носител на ХИВ. Той ежедневно приема коктейл от лекарства, за да предотврати прогесирането на вируса до СПИН.

Към момента само един британски спортист е разкривал, че е носител на ХИВ. През 1987 г. това прави олимпийският шампион по фигурно пързаляне за 1976 г. Джон Къри. Той умира през 1994 година на 44-годишна възраст след сърдечен удар, свързан със СПИН.