При огромен интерес премина Премиерата на филма "Един ден на Витоша", подпомогнат в направата си от "София - Европейска столица на спорта". Лентата е запечатала щафетния супермаратон, който се реализира на 14 април тази година с основното участие на Дойчин Боянов и в компанията на известни спортисти като Боян Петров, Веселин Овчаров, Кирил Николов – Дизела, Станилия Стаменова, Илко Илиев, Николай Петков, Антония Григорова и др. За двайсет часа Дойчин обиколи Витоша по суша, въздух, вода, дори под земята, съпровождан от 16 суперспортисти, два коня и няколко хъскита.

Кино "Люмиер" в НДК се оказа тясно да побере много желаещи да видят първото излъчване на филма. Сред присъстващите бяха част от известните спортисти, участвали в инициативата, която имаше благотворителна цел – да подпомогне кампанията „Витоша – достъпна за всички“ на Природен парк „Витоша“ и да набере средства за изграждане на алея и спортна площадка в местността „Игликина поляна“ за хора с физически увреждания.

Преди прожекцията водещите Дойчин Боянов и Йоана Драгнева съобщиха повече подробности за проекта, а самият Боянов представи един по един хората, с които извърши уникалното предизвикателство. В приветствието си към присъстващите председателят на Столичния общински съвет и председател на Фондация „София – Европейска столица на спорта“ Елен Герджиков изтъкна богатството на планината Витоша и многото възможности за спорт и активен начин на живот, които предлага тя на жителите и гостите на града. 

С топли думи към авторите и участниците се обърнаха още Снежана Петрова – директор на Природен парк „Витоша“, Борислав Велков – председател на Съвета на директорите на НДК и проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА и вицепрезидент на Българския олимпийски комитет. 

Петрова съобщи, че от благотворителната кампания вече са събрани над 10 500 лева, а Велков представи идеята за интересна надпревара „Изкачване на НДК“, която да се организира съвместно със „София – Европейска столица на спорта“ през септември.

След това зрителите изгледаха премиерата на документалния филм за щафетният супермаратон, като се насладиха на красотата и уникалността на Витоша като планина и всички условия за спорт, които предоставя тя. Режисьорът на творбата Руслан Вакрилов и Дойчин Боянов бяха приветствани дълго след края на дебютната прожекция, когато получиха стотици лични поздравления.

Сега на филма предстои участие по фестивали и други излъчвания. 

Продължава и благотворителната кампания „Витоша  достъпна за всички“. Можете да дарите чрез есемес на кратък номер 17 777 с текст "DMS VITOSHA" на цена от 1 лев за всички мобилни оператори или по банков път на Дирекция на Природен парк „Витоша“. Банковата сметка и DMS номерът са активни до края на годината.