Сериозна контузия извади от титулярния състав на ансамбъла по художествена гимнастика едно от момичетата - Теодора Александрова. БЛИЦ научи, че от няколко дни Теди е със специален ботуш, тъй като има счупване на костици на стъпалото.

Странното е, че Александрова е играла в последните двайсетина дни с контузията, което е втрещило и лекари, и треньори. Наложило се е преглед при трима специалисти, които потвърдили, че счупване има. В треньорския щаб обаче не вярвали, че при счупени костици Теди може да играе и да отскача на крака си. Така се стигнало до ядрено магнитен резонанс, който потвърдил травмата.

На този етап няма нужда от операция, а според Илиана Раева се е получила т.нар. стрес фрактура. 

Другите две момичета, които бяха с контузии преди Световната купа в София - Елена Бинева и Лаура Траатс, са сравнително добре и се възстановяват.

На мястото на Теодора Александрова от около една седмица тренира една от резервите - Стефани Кирякова (вляво на снимката). Бургазлийката е родена на 5 януари 2001 година и е състезателка на клуб Левски-Илиана, а преди това на Черноморец Бургас. Именно Стефани спечели контролното състезание през юли 2016 година за попълване на новия ансамбъл. След това обаче остана в ролята на резерва, а сега вече е част от основния състав.

Според информация на БЛИЦ Стефани Кирякова ще участва на Световната купа в Баку, на турнира в Гуадалахара и на Европейското първенство в началото на юни.

С оглед последните травми на момичетата треньорът Весела Димитрова почти сигурно от тук нататък ще използва шест момичета в отбора, като Стефани Кирякова и Теодора Александрова, когато се възстанови, ще играят в по едно от съчетанията.

За последно подобно нещо се наблюдаваше при златните момичета на Илиана Раева, когато момичетата бяха шест - Михаела Маевска, Катрин Велкова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Християна Тодорова. Тогава две от момичетата се сменяха в двете съчетания.

Последният път, когато резерва игра в ансамбъла, бе през пролетта на 2016 година, когато Любомира Казанова замени Цветелина Стоянова преди Европейското първенство в Холон (Израел).
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ