Трикратните европейски шампионки по бадминтон Стефани и Габриела Стоеви бяха наградени за спортисти номер 1 на месец април в традиционната анкета на спортните редакции след спечелването на третата си европейска титла в Мадрид на 30 април.

Бадминтонистките получават отличието за трети път след 2015 и 2018 година. Стефани Стоева и Габриела Стоева ще играят на два турнира в Индонезия (7-12 юни и 14-19 юни), два в Малайзия (28 юни-3 юли и 5-10 юли) и един в Сингапур (12-17 юли). Световното първенство е в Токио (Япония) от 22 до 28 август.

"Следващата седмица пътуваме за турне в Азия. Предстои ни участие на пет силни турнира. Това е част от подготовката ни за Световното първенство и се надяваме на добро представяне", каза Габриела Стоева.

"Следващата ни цел е шампионатът на планетата през август. Сега в Азия ще видим конкуренцията, ние на какво ниво сме сред всички двойки и се надяваме да запишем добри резултати", добави Стефани Стоева.

Президентът на БФБадминтон Володя Златев каза, че двете състезателки са готови за "нещо по-голямо".

"Турнето в Азия ще покаже нивото на подготовка преди Световното първенство в Токио. Те са доказали, че могат да победят олимпийски и световни шампионки. Двете имат опит и смятам, че са готови за нещо голямо в Азия, както го направиха и в Европа", коментира Златев.

След турнирите в Азия сестрите ще имат кратка почивка, след това международен лагер в Камчия, след което ще отпътуват за Япония за участие на Световното първенство и силен турнир в Осака от 30 август до 4 септември.