ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният шампион по шахмат Магнус Карлсен изригна в социалните мрежи след решението си да напусне демонстративно онлайн турнира Generations Cup по-рано този месец. Карлсен изигра първия ход с черните фигури, след което изключи камерата си и напусна партията срещу американския гросмайстор Ханс Нийман – подозиран в шахматните среди, че използва непозволени средства - изкуствен интелект чрез... анални топчета.

Норвежкият гросмайстор вярва, че 19-годишният Нийман е мамил повече и по-скоро от това, което вече е признал публично.

„Неговият прекален прогрес е необичаен“, казва Магнус Карлсен и добавя, че не е усетил американецът да е напрегнат или напълно концентриран по време на партията между двамата в началото на месеца.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Този мач ми помогна да променя гледната си точка. Има повече неща, които бих искал да кажа, но за съжаление, съм ограничен към момента“, добавя Карлсен, който не публикува доказателства, че Ханс Нийман е мамил, но е категоричен, че не желае да играе с него.

„Трябва да предприемем нещо срещу измамите в шахмата. Не искам да играя срещу хора, които са мамили в миналото, защото не знам какво са способни да направят“, завърши норвежецът в "Туитър".

Нийман пък е признавал, че е мамил при онлайн игра на шахмат, когато е бил на 12 и 16 години, но отрича да си е служил с измама от тогава.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК