Брад Маршан вкара 50-ия си гол в плейофи на НХЛ, а Давид Пастрнак и Джейк Де Бръск също отбелязаха за лидера от редовния сезон Бостън Бруинс, който се наложи с 3:1 над Флорида Пантърс и поведе с 1:0 в серията от Източната Конференция. Тайлър Бертуци добави две асистенции за „мечките“, които бяха без капитана си Патрис Бержерон, който не игра заради заболяване. Вратарят Линус Улмарк на Бруинс отрази 31 удара. Матю Ткачук се разписа за "пантерите", а Алекс Лайън направи 26 спасявания. Вторият мач от серията е на 20 април от 2:30 часа рано сутринта българско време.

Райън Хартман вкара в 12:20 минути след началото на второто продължение и донесе на Минесота Уайлд победата с 3:2 над Далас Старс като гост. Сам Стийл се отличи с гол и асистенция за „диваците“, които поведоха с 1:0 в серията от Западната Конференция. Кирил Капризов също беше точен, а Филип Густавсон спря 52 удара. Роопе Хинц и Джейсън Робъртсън се разписаха за Далас, а вратарят Джейк Отингър направи 45 спасявания. Следващият мач е в Далас на 20 април.

Себастиан Ахо и Стефан Ноесен вкараха голове при числено превъзходство, за да помогнат на Каролина Хърикейнс да спечели с 2:1 срещу Ню Йорк Айлъндърс и да започне с победа плейофната серия от Източната Конференция. Вратарят на „ураганите“ Анти Раанта завърши с 25 спасявания. Райън Пълок вкара за нюйоркчани, а Иля Сорокин отрази 35 удара. Каролина е домакин и във втория мач от серията, който ще се играе на 20 април.

Алекс Яфало вкара гол 9:19 минути след началото на продължението и Лос Анджелис Кингс стигна до успеха като гост с 4:3 над Едмънтън Ойлърс в първи мач от плейофната серия на Западната Конференция. Адриан Кемпе се разписа два пъти за „кралете“. Капитанът Анже Копитар се отличи с гол и три асистенции, а вратарят Йоонас Корписало направи 38 спасявания. Леон Драйзайтл вкара две попадения за Едмънтън. Евън Бушар също беше точен, а Стюърт Скинър отрази 31 удара към вратата си. Вторият мач от серията е на 20 април в Едмънтън.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НХЛ
Каролина Хърикейнс – Ню Йорк Айлъндърс 2:1
(В серията 1:0)

Бостън Бруинс – Флорида Пантърс 3:1
(В серията 1:0)

Далас Старс – Минесота Уайлс 2:3 след прод.
(В серията 0:1)

Едмънтън Ойлърс – Лос Анджелис Кингс 3:4 след прод.
(В серията 0:1)