За втора поредна година двама състезатели бяха обявени за победители в анкетата “Спортист №1 на Варна”. На подиума се качиха щангистът Христо Христов и боксьорката Станимира Петрова.

Състезателят по вдигане на тежести, който е сред претендентите в анкетата на БЛИЦ "Спортист на България до 18 години на 2018-а", стана абсолютен европейски шампион до 17 г. и взе сребърен медал на младежките Олимпийски игри в Аржентина. Станимира пък грабна европейската титла при жените в София, а на Мондиала в Индия бе сериозно ощетена от съдиите в двубой срещу представителка на домакините. Те получиха призовете си лично от кмета на морската столица Иван Портних. Заедно с тях на подиума се качиха и техните треньори – Живко Николов в клуб Титан и Петър Лесов в клуб Ивайло Маринов.

Христо и миналата година бе №1 заедно с гимнастичката Симона Дянкова.

За отбор на годината в индивидуалните спортове бе определен клубът по кикбокс Боил, който завоюва 58 медала от държавни първенства. Треньор там е Красимир Кирилов.

Отбор №1 в колективните спортове стана МФК Спартак, който изпраща много силна година в плажния футбол. Играчите на Симеон Христов станаха 12-и в Шампионската лига и защитиха титлата си от държавното първенство.

Призът за “Младо дарование” бе връчен на тенисиста на Черно море-Елит Пьотр Нестеров, който завърши 2018 г. като лидер в ранглистата на тенис Европа за юноши до 16-годишна възраст. Негов треньор е Кристиан Илиев.

В категорията “Спортен дух” за спортист с увреждания бе отличен Николай Тодоров Дамянов от клуб Вихър. Той завоюва много международни отличия в турнири по канадска борба. Треньор на Николай е Ваньо Биячев.

Най-добър при ветераните стана Илиян Йовков Чакъров от СК Атлетик, който завоюва много успехи в леката атлетика.

На церемонията в Юнашкия салон бяха наградени и подгласниците на двамата първенци Христо Христов и Станимира Петрова. Те също получиха призовете си лично от Портних. Списъкът по азбучен ред: 
- Али Юзеир (СК Вокил, муай тай, треньор Галин Димов)
- Анна Келман (ЧАР ДКС, художествена гимнастика, треньор Дарина Кирякова)
- Атанас Скатов (алпинизъм, ТД Владислав Варненчик)
- Богомил Костов (карате, СК Ичи Геки, треньор Емил Костов)
- Василики Кадоглу (плуване, КПС Астери, треньор Гергана Василева)
- Делян Георгиев (ММА, СК Викинг Инс, треньор Димитър Димитров)
- Калина Маринова (ветроходство, Черно море-Бриз, Даниел Николов)
- Пьотр Нестеров (тенис, ТК Черно море-Елит, Кристиян Илиев)
- Симона Дянкова (художествена гимнастика, национален ансамбъл жени, Филипа Филипова)
- Силвия Георгиева (лека атлетика, СКЛА Евър, Цонка Господинова)