Столицата на хазарта Лас Вегас, често наричан Град на греха, заради предлаганите огромни изкушения от всякакво естество, може да се превърна в Център на спорта в САЩ по време на пандемията от коронавирус.

В продължение на десетилетия Лас Вегас беше домакин предимно на големи боксови мачове, а в последните години се сдоби и с отбори в топ професионалните лиги на САЩ – НФЛ (от началото на тази година в града се премести Оукланд Рейдърс) и НХЛ (Вегас Голдън Найтс) . Освен това в града е базиран и Лас Вегас Ейсис от женската НБА.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Според информация на „Ню Йорк Таймс“, собствениците на веригата от хотели и казина „MGM“ са направили предложение до НБА, женската НБА, НХЛ и МЛС да продължат или стартират шампионатите си на територията на Лас Вегас. НБА, НХЛ и МЛС прекратиха първенствата си заради COVID-19 още през първата половина на март, а шампионатът в женската НБА трябва да стартира на 14 май.

Идеята е да се създаде напълно изолиран кампус за спортистите, техните семейства, служителите на спортните лиги и телевизионните екипи. За целта ще бъде използвано цялото протежение на известния булевард „Лас Вегас Стрип“.

„Ню Йорк Таймс“ представя и предложението, направено към НБА. За център ще се използва хотелският комплекс „Mandalay Bay“, който разполага с 4700 стаи. Там ще се направят 24 баскетболни площадки, а пет от тях ще се използват за предаваните по телевизията мачове. Останалите ще бъдат предназначени за тренировки. Спортистите ще получат достъп до всички ресторанти, ВИП зони и СПА центрове. Ще им бъде позволено и да залагат в казината.

Бизнесът в Лас Вегас пострада сериозно заради пандемията от коронавирус и наложената изолация на хората. Президентът на „MGM“ Бил Хорнбакъл обяви, че компанията е регистрирала загуби от 29% само за първите три месеца, в сравнение със същия период от миналата година. Хиляди хотелски стаи от седмици стоят празни.

„Водим постоянен диалог с Лигите относно възможността да проведем на наша територия мачове при затворени врати. Преди всичко говоря за бокс, ММА, НБА и НХЛ“, заяви Хорнбакъл.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!