Бившият треньор на националния отбор по борба – Симеон Щерев отговори на нападките на президента на федерацията Валентин Йорданов. Легендарният борец заяви, че Щерев е взел на готово Станка Златева, Радослав Великов и други национали, а впоследствие е обрал лаврите за успехите им.

"Добре манипулира г-н Йорданов с това изявление, което пусна. То  не отговаря на истината. Зная и кой му го е написал, но няма да му се сърдя. В Пекин Цонов бил треньор, а аз помощник. Помагал съм на всеки, на когото съм могъл да помогна. Той наистина беше треньор, а аз му помагах. Тогава аз имах само двама състезатели в Пекин – Станка и Руди", припомни Симеон Щерев на пресконференция, която даде днес.

Започнах с борбата през 2003-а година само с Радослав Великов. Тогава Радо губеше от шампиона на България с 0:12. След това обаче, след една година, той го победи. След две години Руди вече беше световен шампион. Това не е ли отделено от мен време? Не съм ли си дал сърцето за успеха?

През 2005-а година започнах със Станка. След няколко месеца тя стана европейска шампионка. После - знаете, спечели няколко световни и отново европейски титли. Явно не съм взел готова състезателка.

Аз съм бил през цялото време треньор само на Станка, Руди и Мишо Ганев. Това пак не е вярно! Йорданов има амнезия, май! 200 дни в годината аз съм с всички състезатели. Не може да се омаловажават моите успехи. Аз знам защо е така. Вальо е в Америка. Оттам с какво гледа, с бинокъл ли? Просто си има шпиони, които му говорят някакви неща. Президентът на федерацията трябва да е тук. Какво – да го питат от България до Америка дали могат да ходят до тоалетна ли? Чувствам се по-зле сега, отколкото беше по времето на комунизма. Това нашето в момента си е жив комунизъм!

На УС действително поисках оставката на Валентин Йорданов. На няколко пъти ме спъва и ми пречи в работата. През цялото време е така. Маха ми хора от щаба, без това да е моето решение. Аз вече няколко години не мога да се зарадвам на това, че съм треньор на националния отбор. Само ми се налагаха някакви треньори при мен, които аз не ги искам. Киро Терзиев, като ми го взеха, дали е добър сега? Тренира отделно и не е минавал над 6-о място. Същото е и с Гуидя. На Олимпиадата имах двама мои състезатели и съм горе-долу доволен от представянето им – единият стана втори, другият 5-и. Ганев и Тайбе играха контузени. Това бе причината за слабото им представяне.

Вальо забравя откъде е тръгнал и откъде е дошъл в София. Неговата задачане е да се бърка в работата ни, а да привлича спонсори и да помага на родната борба. Явно го е страх, че Станка ще подобри рекорда му и заради това я спря. Искал да бъде треньорка... Вальо, нейното желание е да играе, да се бори!

Не може Йорданов да ме упреква, че съм близък с борците ни. Естествено, че ще съм близък – те са мои деца! Йорданов забравя началото. Държи се нагло и ужасяващо. Бог прощава, но Вальо - не! Преди 2 години Валентин не беше такъв. Делили сме си хляба с него. Не мога да го позная в момента. Явно когато парите ти влязат в сърцето, вече спираш да имаш сърце", заяви Щерев.