Спортният директор на Българска федерация по бадминтон Орлин Цветанов даде своето мнение след разразилия се скандал с националните състезателки Габриела и Стефани Стоеви.

Както е известно, сестри Стоеви излязоха с изявление във "Фейсбук", в което написаха, че повече няма да играят за България, а за причина изтъкнаха лоши отношения с федерацията по бадминтон, както и проблеми с финансирането на подготовките им.

"Цялата ситуация е много неприятна, но за мен това е ритуално самоубийство. Тези момичета са лицето на нашия спорт. За последните четири години аз лично нямам спомен да е имало лошо отношение към тях от страна на Българската федерация. Всичко, което казаха за пари, не е вярно. Аз исках да им наложим наказания, когато отказаха да играят за България още в края на миналата година, но президентът (Володя Златев) не ме подкрепи, защото се бореше да ги запази", каза Цветанов.

"Те имат договори с Българската федерация и това, че отказват да играят в националния отбор е достатъчно основание да ги накажем с лишаване от състезателни права за 2 години, например. Ако го направим, това на практика ще сложи край на кариерата им, защото след толкова дълга пауза без състезателни мачове, те много трудно ще успеят да си върнат нивото", добави той.