Президентът на Световната хандбална федерация Хасан Мустафа ще бъде официален гост на Световната купа за мъже, която ще се проведе от 12 до 18 юни във Велико Търново и Габрово. У нас ще дойде и президентът на Европейската федерация Майкъл Видерер. Двамата пристигат на 16 юли и ще останат в страната ни до края на турнира, като ще изгледат на живо финалите на надпреварата. 

16 отбора от цял свят ще се борят за отличията, като националният тим на България попадна в Група "С", заедно с отборите на Кипър, Андора и Азербайджан. Нашите започват участието си срещу Кипър на 12 юни от 18,00 часа в Габрово, а в следващите два дни със същия начален час посрещаме Андора и Азербайджан. 

Шампионът от миналия сезон Фарьорски острови попадна в Група "D" с Китай, Армения и Молдова. В Група "А" са тимовете на Турция, Косово, Албания и Ирландия, а в Група Б тези на Люксембург, Грузия, Малта и Великобритания. 

Първите два отбора от всяка група се класират за четвъртфиналите, а медалистите ще получават автоматично право да попаднат в основната схема на квалификациите за Европейското първенство за мъже през 2020 година, което за първи път ще бъде с 24 отбора.

Мачовете ще бъдат играни в залите ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново и „Орловец“ в Габрово, като входът ще бъде свободен. 

Утре от 11 часа във Велико Търново президентът на БФ Хандбал Росица Бакърджиева-Коева и най-успешният ни хандбалист в момента Светлин Димитров ще дадат пресконференция. Димитров е голмайстор на предишното издание на Световната купа.